Rólunk

Rólunk

zöldhulladék elszállítás ügyfélszolgálat

Korfanti Gábor vagyok, a ZöldEl tulajdonosa.

21 éve vagyok hivatásos tűzoltó, és immár 15 éve segítek „megmenteni” a kerteket is.

A becsületes munka mindig is fontos volt számomra. A szüleim is ebben a szellemben neveltek, így én már gyerekként is rendszeresen megdolgoztam a zsebpénzemért. Édesapám sofőr volt a Patyolatnál, ahová rendszeresen jártam be vele, és ahol mindig más-más feladatot, apró elintéznivalót bíztak rám. De nagypapám mellett is sokat szorgoskodtam. Ő halas volt a Központi Vásárcsarnokban, és én bizony éveken át álltam mellette, hogy segítsek neki pucolni és bontani a halat – különösen a karácsonyi szezonban. Na, és persze már akkoriban is vállaltam kerti munkákat.
Mindennek hála már gyermekkoromban megtanultam, hogy munka után édes a pihenés. Azóta is ilyen vagyok: nem szeretek egy helyben ülni, mindig szeretek valamit tevékenykedni. A láblógatás sosem volt jellemző rám, inkább folyton azt keresem, mit tudnék még tenni.

Ennek is köszönhető, hogy 2005 körül, amikor már szerettünk volna családot alapítani a feleségemmel, a főállásom mellett vállalkozni kezdtem, hogy a családom számára jobb megélhetést tudjak biztosítani.
Ekkor indítottam el egy kertészeti vállalkozást, ami hamar jövedelmező lett, ugyanakkor az is kiderült, hogy hatalmas igény van kifejezetten a kerti hulladék elszállítására. Ezért csakhamar ez került a cég fókuszába, és fokozatosan átálltunk erre a tevékenységre.
A zöldhulladék-szállítás többszörösen is hozzám illő feladat. Imádom benne, hogy szabad vagyok, nem kell egy irodában ülnöm, hanem lehet jönni-menni egész nap. De még ennél is meghatározóbb, hogy ezzel a munkával hatékonyan tehetek a környezetvédelemért. Ez azért is szívügyem, mert van egy pici lányom, akire nagyon sokáig vártunk – szeretném, ha ő is egy élhető világban nőhetne fel.

Azon igyekszem minden egyes nap, hogy egyre több embert sikerüljön rávenni a tudatos hulladékkezelésre. Hogy a lemetszett ágakat, a lenyírt füvet ne dobják ki a kommunális hulladékkal, hiszen ez újrahasznosítható, komposztálható, értékes anyag. Hogy ne feketézőkkel szállíttassák el, mert ezzel csak az illegális lerakóhelyek számát növelik. És hogy semmiképp ne égessék el a vegyes kerti hulladékot… Sajnos nagyon sokan nincsenek tudatában annak, mindez mennyire szennyezi a környezetet, és ennek hatásai hogyan csapódnak le közvetve vagy közvetlenül rajtuk is.
A klímaváltozás a mi munkákat is érinti, hiszen egyre zsugorodik a téli, csendes időszak. Bár télen sem unatkozunk: ha épp nincs terepmunkánk, ekkor tudjuk karbantartani a gépeinket, vagy például elemezni és javítani évről évre a szolgáltatásainkat. Számomra a fejlesztésnél mindig az a fő szempont, hogy az ügyfeleinket minél gördülékenyebben és gyorsabban tudjuk kiszolgálni. Nagyon sok munkám, és épp ezért nagyon sok örömöm is van abban, hogy évről évre folyamatosan növekszik a visszatérő ügyfeleink száma, akik értékelik a rugalmasságunkat, a teherbírásunkat, és amire a legbüszkébb vagyok: a megbízhatóságunkat.
Hasznosnak lenni és segíteni – engem mindig ez vezérel. Ritkán engedem meg magamnak, hogy csak úgy hátradőljek, de amikor minden rendben halad, és mindenki elégedett, akkor nyugodtan hajtom álomra a fejem.

Megosztom