Hogyan járulhatsz még hozzá a környezetvédelemhez?

Hogyan járulhatsz még hozzá a környezetvédelemhez?

Nem csak a zöldhulladék szállítás az egyetlen megoldás rá

Lassan itt a tavasz, elindulhatnak a kerti munkák.Te mit csinálsz a zöld hulladékkal? Sokan újrahasznosítják és komposztként visszajuttatják a földbe.

Ha gyűjtöd a kerti zöld hulladékot, miért ne tennéd ezt a háztartásban összegyűjtött üvegekkel is!

Üveg újrahasznosítás eredménye egy környezetbarát fújható szigetelés

Az üveg homokból, nagy energiaigényes eljárással készülő anyag. A természetben nem bomlik le, ezért csak akkor tekinthető környezetbarátnak, ha minél többször újratöltik, majd újrahasznosítják. Gyártása igen energiaigényes, mivel az adalékanyagok hozzáadása után 1300 – 1500 celsius fokon válik folyékonnyá. Sokrétű feldolgozásának következtében újra üveget, tükröt,de építőipari terméket is gyártanak belőle.

Ha szelektálva gyűjtjük,jelentősen  csökkenthető a hulladék mennyisége,ezáltal megóvjuk környezetünket a szemét tárolásától. Másrészt a már használt üvegek ismételt feldolgozása kb. 40 %-kal kevesebb energiafelhasználással jár, mint az új palackok legyártása,ezzel együtt a víz- és légszennyezés is 20-50 %-kal csökkenthető

Tudtátok hogy a fújható üveggyapotot is több mint 60%-ban újrahasznosított üvegből gyártják?

újrahasznosított üveg
újrahasznosított üveg

Feldolgozása közben sem kemikáliát, sem kötőanyagot nem adagolnak hozzá, így 100%-ban csak természetes anyagot tartalmaz.

Az újrafelhasznált üvegnek alacsonyabb az olvadáspontja, ezáltal is alacsonyabb az olvasztókemence energiafelhasználása és megnövekszik a kemence élettartama. 

A környezet iránti elkötelezettségének köszönhetően a fújható üveggyapot szigetelés kiérdemelte a “Blauer Engel”(“Blaue Engel” – “Kék Angyal”) minősítést, mivel a termék jelentősen hozzájárul a beltéri légminőség javításához nagyon alacsony káros anyag-kibocsátásukkal. Mivel zsugor csomagolásban érkezik az anyag, kisebb helyet foglal,és a csomagolása is újrahasznosítható.

Fújható szigetelés
Fújható szigetelés

A fújható üveggyapot szigetelés tökéletesen alkalmas padlásterek/tetőterek rés- és hőhídmentes szigetelésére, gyorsan, tisztán, bontás nélkül, akár 1 nap alatt. Továbbá a szigeteléssel figyelünk a környezetre, hiszen csökkentjük a CO2 kibocsátást.

A fújható üveggyapot szigetelés az év 365 napjában energiát, pénzt spórol nekünk, és folyamatosan ideális hőmérsékletet garantál az otthonunkban.

Ha többet szeretnél tudni a fújható üveggyapotról, kattints ide. 

Tűzoltóknak 15% kedvezmény! kattints a linkre és vedd fel a kapcsolatot velük.

Megosztom
Comments are closed.
error: Content is protected !!