FKF zöldhulladék

FKF zöldhulladék

FKF Zöldhulladék

Kerti zöldhulladék-gyűjtés

VÁLTOZÁS! KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN!

Társaságunk megkezdte a biológiailag lebomló gyűjtőzsákok árusítását

IX. kerület Ecseri út 8-12 szám alatti ügyfélszolgálati irodájában,

II. kerület Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfészolgálati Központjában,

valamint a lakossági hulladékudvarokban.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.
Emiatt is fontos, hogy odafigyeljünk, mi kerül a zöldhulladék-gyűjtő zsákba. Semmiképpen se tegyünk bele fenyő- és tujaféléket, vagy diófalevelet és -gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát. 

Továbbá ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, 2005 óta szállítja el járatrendszerben Budapest mind a tizenkilenc zöldövezetes kerületéből a kerti zöldhulladékot, amelyet ezután a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálnak.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A rendelet alapján Társaságunk 2015. december 31-ig a “hagyományos” FKF logós műanyag zsákokban szállította el a zöldhulladékot. 2016. május 31.-ig a lakosság kommunális hulladékot helyezhet ki ezekben a zsákokban. Az önkormányzatok által vásárolt zsákokat az alkalmazásukban lévő közmunkások közterületen lévő hulladékgyűjtésre használhatják a saját edényeik mellé kihelyezve.

Az új, biológiailag lebomló 100 l-es zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára 320 Ft/db áron elérhető Ecseri Úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségünkön, Budai Ügyfészolgálati Központunkban (itt egyelőre csak bankártyás fizetés lehetséges), továbbá a Társaságunk által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban. A készlet feltöltése hulladékudvarainkban folyamatosan történik, a nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk Önnek a telefonon történő előzetes érdeklődést a rendelkezésre álló mennyiségről.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Társaságunk saját értékesítő pontjain kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. A zsákok ára az egyes viszonteladói partereinknél a fenti ártól eltérő lehet.

Előreláthatóan júniusban áll majd rendelkezésre az a zsákmennyiség, mellyel megkezdhető viszonteladói partnereink és az önkormányzatok kiszolgálása. Addig is szíves türelmüket kérjük!

A kerti zöldhulladék járatszerű begyűjtésének kezdete: 2016. március 21.

 

FKF zöldhulladék
4.8 (96.67%) 12 szavazat

Megosztom
Comments are closed.