Ápolt gyep tavasszal is

Ápolt gyep tavasszal is

Zöldhulladék mentes kert tavasszal

A tavasztól őszig terjedő hónapokban sok időt töltünk a kertben. A kinti grillezés, családi összejövetelek során gyakran gyerekek is velünk tartanak. Nem csak a medence vagy a kerti tó bizonyul kedvelt területnek a kicsik részéről, hanem a labdázásra, futkározásra és játékra csábító gyep is. Annak érdekében azonban, hogy a gyep kitűnő állapotban legyen, nélkülözhetetlen annak tavaszi tisztítása, zöldhulladéktól való megszabadítása.

Ugyan az első havazás előtt legtöbben eltávolítjuk a lehullott leveleket, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hideg hónapokban rendszerint sok falevél, lehullott gally és elszáradt növényzet kerül rá. Az első tavaszi napsugarak sokunkat csábítanak a szabadba, ahol a kert méretétől függően néhány óra munkával összeszedhetjük a keletkezett zöldhulladékot. Ahelyett, azonban, hogy a kert félreeső szegletében gyűjtögetnénk az elszáradt, rothadó leveleket, érdemes inkább a megfelelő cég szolgáltatásit igénybe véve, elszállíttatni azokat.

Nem csak esztétikai okok miatt fontos, hogy megszabaduljunk a zöldhulladék jelentette hátrányoktól, hanem a gyep egészségének apropóján is. Ahhoz, hogy a fű egészségesen fejlődjön, és új életre kapjon tavasszal, fontos, hogy eltávolítsunk arról minden levelet, gallyat, oda nem illő növényzetet.

Megosztom
Comments are closed.